top of page
  • Writer's picturePovilas Godliauskas

Dirbtinis intelektas psichologo kabinete (video)

Atnaujinta: 2021-08-30

Su psichologu Ryčiu Pakrosniu ir dirbtinio intelekto studentu Modestu Jurčiumi kalbėjome apie intelekto ir dirbtinio intelekto skirtumus, pastarųjų metų pažangą dirbtinio intelekto srityje ir šansus, kad vieną dieną dirbtinis intelektas papildys, o gal net pakeis psichologus.

Viena iš mane labiausiai dominančių temų yra psichikos ligų diagnostika, paremta ne tik informacija, kurią pateikia pacientas (pvz., nusiskundumai, istorija), bet ir didžiaisiais duomenimis, pradedant jo išsamia ligos istorija, mitybos įpročiais, baigiant aktyvumu soc. tinkluose ir t.t.

Kitas klausimas, kurį aptarėme pokalbio gale: jeigu žmonės galėtų rinktis, ar terapintis papigiai pas humanoidą, ar brangiai pas žmogų, kai pastarųjų plika akimi negalėsime atskirti? Iš esmės, daug visokių etinių ir ekonominių aspektų palies visa šita revoliucija, klausimas tiktai, kada pradėsime matyti ryškesnes pasekmes.

Anyway, ačiū Lietuvos psichologijos studentų asociacijai ir Justei Jurčiūtei už kvietimą ir galimybę prisidėti prie šios diskusijos realizavimo! Kas skaitot: jeigu organizuojate kokią įdomią diskusiją ir ieškot moderatoriaus arba tiesiog reikia žmogaus, kuris padėtų susikalbėti su kitais ar savim, kreipkitės.

P. S. Dalinuosi diskusijos įrašu. Vaizdas ir garso kokybė studentiški, bet pažadu, jog turinys nenuvils, nes tema aktuali, o pašnekovų mintys gilios ir verčia susimąstyt.


bottom of page